ATELIERUL DE ROBOTICĂ

Proiect:          ATELIERUL DE ROBOTICĂ

Grup țintă:      elevi din clasele IX-XII

Cordonatori:   prof. Neșu Liliana, prof. Oprea Marilena

Sponsor:          Firma Premium Porc Group România

Obiectivul principal al proiectului educațional Atelierul de robotică este încurajarea elevilor în utilizarea principiilor de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

După participarea cu succes la prima ediție a  concursului național BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone în luna martie 2017 alături de alte 50 de echipe de liceu din țară, a echipei de liceu formată din 10 elevi, 2 mentori și robotul TechnoCats36, tot mai mulți elevi au solicitat să fie incluși în  programul de pregătire al Clubului de robotică educațională al Colegiului Național “Unirea”.

Desfășurarea activităților în cadrul clubului însă necesită sume importante pentru achiziționarea echipamentelor, construirea oricărui robot presupunând utilizarea unor kituri standard, piese suplimentare off-raft sau personalizate. Evaluarea activității, care presupune înscrierea elevilor cu roboții creați la concursurile de profil necesită cheltuieli suplimentare.

Atelierul de robotică cu susținerea financiară a firmei Premium Porc Group România va realiza  în perioada mai-august 2017 un laborator de informatică, în care 3 grupe de câte 10 elevi de liceu, vor putea  învăța să construiască roboți educaționali folosind tehnologia Arduino.

În perioada imediat următoare, elevii cuprinși în programul de pregătire la diferite concursuri de profil, cele pe care le avem în vedere fiind Concursul Național Infoeducație 2017, Trofeul Internațional de Robotică Robotor 2017, RoboSmart.

REZULTATE OBȚINUTE:

CONCURSUL NAȚIONAL INFOEDUCAȚIE 2017

Daniel Ursu Balaci cu lucrarea Robotul pompier a obținut premiul I la etapa județeană și premiul al II-lea la etapa națională.

TROFEUL INTERNAȚIONAL DE ROBOTICĂ ROBOTOR 2017

La această competiție Clubul de robotică al Colegiului Național Unirea a participat cu 3 echipaje și 5 roboți complet autonomi, construiți și programați de elevi.

      S-au obținut următoarele rezultate:

  • Premiul  II la secțiunea FreeStyle seniori
  • Premiul III la secțiunea Labirint cu pereți atât la  seniori cât și  juniori