Tradiţii şi talente artistice într-un spaţiu european - aprilie 2011

pitesti1În perioada 16 – 18 aprilie 2011, o frumoasă şi straşnică relaţie de prietenie s-a legat între cele două colegii centenare „Colegiul Naţional Unirea” Focşani şi Colegiul Naţional “Alexandru Odobescu”, Piteşti. Cu această ocazie se deruleaza proiectul educaţional ,,Tradiţii şi talente artistice intr-un spaţiu european”, care presupune o colaborare cultural-artistică: dans, poezie, bucătărie tradiţională, dramă, cântece în limba engleză.

În prima zi când au ajuns gazdele ne-au oferit un spectacol pe cinste: dans, o mini scenetă în limba engleză ,,The Importance of Being Earnest” de Oscar Wilde şi o vizită la Mănăstirea Curtea de Argeş, iar noi i-am încântat cu un monolog social, poezie – Alexandru Burducea, un cântec - ,,I can’t help falling in love with you” – Lungu Sara şi dans scoţian – elevii clasei a IX-a C.

Şi acum impresiile elevilor:

Burducea Alexandru clasa a IX-a C:

Întotdeauna mi-am dorit să pot socializa cu elevii din alte zone, dar nu mi s-au ivit prea multe ocazii. Mulţumită doamnei profesoare de limba engleză Mihaela Rău, am primit această veste, că vom avea parte de un schimb de experienţe cu un liceu din Piteşti.

Iată că zilele au trecut şi a venit vremea să plecăm, după lungi repetiţii, dansul pe care urma să îl prezentăm era perfect.

Dimineaţă ne-am îmbarcat în tren şi după câteva ore, am ajuns. Ne-am cunoscut mai bine cu acei elevi, prezentându-le şi dansul nostru, care i-a impresionat. Fiecare dintre noi s-a cazat la câte un elev şi aşa am început să ne cunoaştem. Am ieşit la plimbare prin oraş, în acea perioadă a venit şi trupa Phoenix, participând cu toţii la concert. Am vizitat Mănăstirea Curtea de Argeş şi am văzut multe lucruri frumoase. Am cunoscut nişte elevi extraordinari şi am câştigat adevăraţi prieteni. Acum îi aşteptăm la noi pentru a le arăta şi frumuseţea oraşului nostru. A fost o activitate foarte frumoasă şi sperăm să avem parte de cât mai multe. Am recitat ,,Doamne, dacă-mi eşti prieten!’’ (de Spiridon Popescu) şi ,,Monolog social’’.

Mihalcea Dragoş clasa a IX-a C:

pitesti2Din momentul în care am aflat că vom pleca la Piteşti, am fost foarte încântată deoarece era prima mea deplasare de acest fel în care urma să cunosc mulţi elevi de acolo cu care voi putea schimba impresii şi cu care mă voi putea împrieteni. Timp de trei zile cât am stat la Piteşti mi-am făcut mulţi prieteni cu care mi-am petrecut timpul simţindu-mă bine şi cu care mai ţin şi acum legătura. Cu siguranţă voi rămâne prietenă cu câţiva dintre ei, timp îndelungat. Abia aştept să ne revedem la tomnă, atunci când vor veni ei la noi şi ne vom distra din nou împreună.

Tarbă Alexandra:

Această plecare a noastră la Piteşti a fost un schimb de experienţă forte interesantă, din care am descoperit multe lucruri noi şi ne-am făcut foarte mulţi prieteni şi acum cu toţii de-abia aşteptăm să vină şi ei în toamnă la noi la Focşani ca să îi întâmpinăm la fel de călduros cum ne-au primit şi ei.

Zanfir Violeta:

pitesti3Cu toate că am plecat spre Piteşti cu anumite prejudecăţi şi cu teama de necunoscut, această experienţă s-a dovedit a fi una foarte interesantă prin care am reuşit să ne facem prieteni noi într-un timp foarte scurt. Cei din Piteşti au fost foarte primitori şi înţelegători, reuşind astfel sa ne distrăm împreună şi să facem ca cele trei zile să rămână de neuitat.

Horhocea Cora:

Când am plecat spre Piteşti, am plecat cu impresia că nu va fi frumos şi că nu ne vom distra. Odata ajunşi acolo mi-am schimbat radical părerea. Toţi cei de acolo ne-au primit cu prietenie şi s-au purtat foarte frumos pe toată durata şederii noastre acolo. A fost o experienţă foarte frumoasă pe care cu siguranţă aş mai repeta-o.

Bogatu Crina:

A fost o experienţă de neuitat în care am reuşit să-mi fac mulţi prieteni şi în care am avut ocazia de a vizita locuri interesante. Am putut interacţiona foarte bine cu elevii liceului Odobescu, chiar dacă la început am avut impresia că o să fie plictiseală şi drumul pe care l-am fi făcut ar fi fost de prisos. Am rămas cu amintiri plăcute şi sper ca pe viitor să ne mai întâlnim cu ei.

Burlan Vlad:

Înainte de a pleca spre Piteşti aveam o impresie puţin ciudată despre acest schimb de experienţă. Credeam că vor fi probleme de comunicare între noi şi ei, dar ne-am împrietenit foarte rapid. Am rămas cu nişte amintiri plăcute şi îi aştept şi eu pe ei la noi.

Enache Ionuţ:

pitesti4Acest schimb de experienţă cu cei de la Piteşti mi-a oferit ocazia de a-mi face noi prieteni. Cu toate că am fost puţin nesiguri de ce se va întâmpla acolo, toate au decurs foarte bine şi chiar ne-am distrat. Spectacolul oferit de gazde m-a impresionat şi mi-a dat de înţeles că trebuie să ne mobilizam şi să muncim pentru a prezent.